Årsager til at føle lys hovedet

Årsager til at føle lys hovedet

Lightheadedness kan skyldes forskellige forhold. Det er en besvimelse eller svimmel fornemmelse, der primært skyldes et fald i blodgennemstrømningen til hjernen. Højt blodtryk, hjerteanfald, graviditet, angst og depression er almindelige årsager til, at et individ kan opleve følelse af lyshår. Lightheadedness sammen med brystsmerter, kæbesmerter, blødninger og blindhed bør straks behandles af en læge.

Højt blodtryk

Hypertension, også kendt som højt blodtryk, kan forårsage lyshårhed. Andre symptomer på højt blodtryk omfatter forvirring, brystsmerter, uregelmæssig hjerterytme og næseblødninger. Følelse af lyshår kan være en indikation på en alvorlig komplikation. Følelse af lynhår kan være et symptom på, at ens blodtryk er farligt højt.

Hjerteanfald

Hjerteangreb er forårsaget af lav blodgennemstrømning til hjertet. Hjertet kan dø eller blive permanent beskadiget. Hvis lethed ledsager brystsmerter, ændring i syn eller talerab, kan dette være et tegn på et hjerteanfald.

Graviditet

Under graviditeten undergår et kvinders kardiovaskulære system dramatiske ændringer. Dette kan føre til følelse af lyshår. Anæmi under graviditet kan også forårsage svimmelhed og lette halshud. Følelse af lyshår kan være tegn på komplikation, og der kan være behov for medicinsk behandling.

Depression

Et fysisk symptom på depression eller angst er lethed. Dette kan skyldes kronisk træthed og appetitreduktion. Nogle depression medicin kan også forårsage en lightheadedness. Angstrelaterede følelser er fremkaldt af et overvældende rush af følelser.

Andre årsager og behandling

Lavt blodsukker i diabetes kan forårsage lightheadedness. Følelse af lyshår er også almindelig hos patienter med influenza. En person kan føle lyshår efter vedvarende opkastning og diarré. Ligge ned kan hjælpe med at lindre fornemmelsen.

Del:
Kommentarer