Anvendelser af phenylbenzoat

Anvendelser af phenylbenzoat

Phenylbenzoat er en hvid pulverformig organisk forbindelse, der falder ind i den brede kategori af kemikalier kendt som estere. Forbindelsen dannes i en reaktion mellem phenol, natriumhydroxid og benzonylchlorid. Forbindelsen er fast ved stuetemperatur, men kan danne en olieagtig væske ved en relativt lav temperatur. Phenylbenzoat kan anvendes i en række polyestere, som har applikationer i produkter fra tøj til tung industri.

Fakta

Phenylbenzoat er defineret ved den kemiske formel C13H10O2. Den har en molekylvægt på 198,2212, et kogepunkt på 298 til 299 grader Celsius og smeltepunkt på 68 til 70 grader Celsius, ifølge chemexper. Ved normale stuetemperaturer fremstår stoffet som et hvidt krystallinsk pulver. Phenylbenzoat kan også omtales som benzoesyre, phenylester, diphenylcarboxylat eller phenolbenzoat.

Anvendelser

En anvendelse, der udnytter de elektriske egenskaber ved phenylbenzoat, er udviklingen af ​​flydende krystaldisplayer. Phenylbenzoatbaserede flydende krystaller har fremragende kompatibilitetsegenskaber med andre materialer anvendt i flydende krystaldisplayer, såsom biphenyl-, phenylcyclohexan-, bicyclohexan- og fluortyper, især ved lave temperaturer ifølge US patent 6468606.

Phenylbenzoat betragtes som et glimrende udgangsmateriale til fremstilling af optiske komponenter, specielt linser af høj kvalitet til stillbilleder og filmkameraer.

estere

Estere er en stor del organiske forbindelser, der reagerer med vand for at danne alkoholer eller syrer. Esteren selv dannes i en reaktion mellem en alkohol og en syre, hvori vand fjernes. De mest almindelige estere er fremstillet af carboxylsyre og en alkohol. Alkoholen kan under visse omstændigheder erstattes med en glycerol eller en phenol til dannelse af en ester, hvoraf phenylbenzoat er et eksempel ifølge chemguide.co.uk.

Forberedelse

Phenylbenzoatpræparatet bør finde sted under en gashætte, og der skal træffes visse sikkerhedsforanstaltninger (sikkerhedsbriller og handsker), ifølge alevelchemistry.co.uk. Det første skridt er at kombinere phenolen med natriumchlorid i en 2M opløsning i en konisk kolbe. Derefter tilsætes i benzonylchloridet under dampdækslet og indsættes proppen i den koniske kolbe og rystes i ca. 15 minutter og periodisk aflaster trykket i kolben. Efter 15 minutter afkøles kolben og filtreres indholdet for at adskille phenylbenzoatet og vaskes med vand for at fjerne det resterende benzonylchlorid.

Applikationer

Ifølge US patent nr. 4680372 som angivet på patentstorm.us har aromatiske polyestere, såsom phenylbenzoat, en række nyttige egenskaber, såsom høj trækstyrke, slagfasthed, modstandsdygtighed mod varme og UV-bestråling såvel som elektrisk ejendomme. Phenylbenzoat anvendes primært som en del af produktionen af ​​polyestere med en lang række anvendelser.

farer

Mens det generelt er stabilt ved stuetemperatur, har phenylbenzoat nogle skadelige egenskaber. Ifølge msds.chem.ox.ac.uk er denne forbindelse skadelig og meget giftig ved indtagelse og er også hudirriterende. Det anbefales også, at brugeren bærer beskyttelsesbriller for at forhindre pulveret i at komme ind i øjnene og undgå at trække støvet eller dampen i vejret.

Del:
Kommentarer