Anvendelsen af ​​en Lab Incubator

Anvendelsen af ​​en Lab Incubator

Incubator er et moderne laboratorieudstyr, som bruges til at opretholde den progressive udvikling af mikrobiologiske kulturer ved at regulere levedygtige vækstfaktorer som temperatur, fugt og ventilation. Inkubatorer er tilgængelige i forskellige størrelser (fx bærbar computer til lille rumstørrelse) med forskellige krav. Nogle overlegne kvaliteter omfatter at kunne kontrollere ekstremt lave temperaturer (mikrobiologisk inkubator), fugtighed og kuldioxidniveauer (cellekultur-inkubator). En mikrobiologisk inkubator fokuserer primært på vækst og opbevaring af bakteriekulturer og kontroltemperaturer fra 5 til 7 grader C.

Medicinske behandlinger

I årevis blev det kontrollerede stabile miljø i inkubatoren brugt til rugeæg og behandle for tidlige eller syge babyer. I dag har inkubatorer mere uddybende brug, og deres marked blomstrer som følge heraf. Forskere bruger inkubatorer til medicinske behandlinger, stamcelleforskning og eksperimentelle procedurer som inkubation af antistoffer på væv og celler til fluorescensmikroskopi. Inkubatorer kan også bruges til at diagnosticere de sygdomsfremkaldende patogener i menneskekroppen. Ved anvendelse af inkubatorer kan luften omkring cellekulturen reguleres, hvilket letter multiplikationen af ​​de sygdomsfremkaldende mikroorganismer, således øges sandsynligheden for at identificere et patogen.

Anvendelser i biologi

Laboratorieinkubatorer er bredt involveret i en række biologiske anvendelser såsom celle- og vævskultur, farmaceutiske undersøgelser, hæmatologiske undersøgelser, biokemiske undersøgelser, fødevareforarbejdning, celleluftning, plante- og dyreforsøg, opløselighedsundersøgelser, fermentationsundersøgelser og bakterieudvikling.

Vævskultur

Inkubatorer anvendes i vid udstrækning til at studere vævskulturer, der involverer ekstraktion af vævsfragmenter fra dyr og planter, holde disse "eksplanteringsstoffer" (dvs. isolerede celler fra et stykke væv) i et kontrolleret miljø og efterfølgende analysere deres vækst. Undersøgelse af disse eksplanteringsstoffer gør det muligt for klinikere og forskere at forstå funktionen af ​​specifikke sygdomsfremkaldende celler, såsom cancerceller, og hjælpe dem med at udvikle vacciner mod sygdomme som polio, kus og mæslinger. Udøvelsen af ​​vævskultur har også hjulpet forskere til at opdage forskellige sundhedsforstyrrelser som følge af fraværet af visse enzymer, såsom forstyrrelser i kulhydratmetabolisme.

Genteknologi

Nye veje er åbnet med fremkomsten af ​​inkubatorer inden for genteknologi. Forskere kan nu manipulere eksplantaternes genetiske strukturer. De kan danne nye organismer ved at kombinere DNA-materiale fra forskellige kilder. I landbruget har det nye perspektiv på genteknologi bidraget til at forbedre næringsværdien af ​​forskellige frugter og grøntsager og for at øge modstandskraften i mange afgrøder.

Del:
Kommentarer