Antidepressiva, der ikke forårsager vægtforøgelse

Antidepressiva, der ikke forårsager vægtforøgelse

Mange antidepressiva har bivirkningen af ​​vægtforøgelse. Dette kan føre til at stoppe medikamentet, hvilket resulterer i, at depressive symptomer vender tilbage eller bliver værre. Men medicin er tilgængelige, der er mindre tilbøjelige til at føre til vægtøgning. Tal altid om eventuelle bivirkninger af medicin med din læge.

Wellbutrin

Wellbutrin (bupropion) har en meget lav risiko for at forårsage vægtøgning. Det ser faktisk ud til at have den modsatte virkning hos mange individer: vægttab. Zyban, en anden markedsført form for bupropion, anvendes som stop med rygningshjælp, så Wellbutrin kan også hjælpe med at holde op med at ryge.

Prozac

Prozac (fluoxetin) er en SSRI (serotonin selektiv reuptake inhibitor), der er forbundet med både vægttab og vægtforøgelse som mulige bivirkninger. Vægtøgning er ikke så almindelig med Prozac som mange andre SSRI'er.

Cymbalta

Cymbalta (duloxetin) er et nyere antidepressiv middel, der har vist sig at være temmelig vægtnødt. Det har også vist sig at være effektivt til behandling af fibromyalgi.

Asendin

Asendin (amoxapin) er et heterocyklisk antidepressivt middel, der generelt ikke er forbundet med vægtforøgelse eller vægttab. Men heterocykliske antidepressiva er sjældent foreskrevet på grund af potentielt alvorlige bivirkninger.

Kost og motion

Spise en sund, afbalanceret kost og følge en regelmæssig motion rutine hjælper med at forhindre vægtøgning og kan hjælpe med at lindre depression.

Del:
Kommentarer