Antidepressiva, der forårsager vægttab

Antidepressiva, der forårsager vægttab

De fleste antidepressiva forårsager en vis vægtforøgelse. Der er et lille antal antidepressiva, der i nogle tilfælde har vist sig at medføre vægttab. Ved behandling af depression er det vigtigste at behandle depression. Men da vægtforøgelse kan sænke en persons selvværd, skal den effekt, som disse lægemidler har på en persons vægt, tages i betragtning.

typer

Der er forskellige typer antidepressiva, som din læge kan ordinere. Disse omfatter: Selektive serotoninreaktionshæmmere (SSRI'er), som øger serotonin-neurotransmitteren i hjernen, herunder Prozac (fluxoetinhydrochlorid), Paxil (paroxetin), Zoloft (sertralin), Remeron (mirtazapin), Luvox (fluvoxamin), Celexa (citalopram ), Lexapro (escitalopram) og Serzone (nefazodon). Serotonin-norepinephrin-reuptake-hæmmere (SNRI'er), som øger serotonin- og noradrenalin-neurotransmitterne i hjernen, herunder Effexor (venlafaxin) og Pristiq (desvenlafaxin). Tricykliske antidepressiva (TCA'er), som øger serotonin og norepinephrin i hjernen. Disse lægemidler omfatter Elavil (amitriptylin) og Tofranil (imipramin). Monoaminoxidasehæmmere (MAOI'er), som forhindrer serotonin og norepinephrin i at brydes ned i hjernen. Disse stoffer indbefatter Parnate (tranylcypromin) og Nardil (phenelzin). Andre antidepressiva, som ikke er nævnt ovenfor, er også tilgængelige, herunder Welbutrin (bupropion) og Effexor (venlafaxin), som er en SSNRI, selektiv serotonin og norepinephrin reuptake inhibitor.

Vægttab

De antidepressiva, der har vist sig at føre til vægttab, omfatter Prozac og Welbutrin. Vægttabet set med Prozac kan være på grund af bivirkningerne, som omfatter tab af appetit, diarré og kvalme. Vægttabet er næsten altid mindre. Vægttab på Wellbutrin kan ske, fordi dette lægemiddel påvirker niveauerne af dopamin, som styrer energi, appetit og motivation. Bivirkningerne omfatter kvalme og opkastning, hvilket også kan være årsagen til vægttabet.

Vægtøgning

De fleste antidepressiva forårsager vægtforøgelse. For eksempel har forskning vist, at for ca. 25% af de mennesker, der tager SSRI'er, er der en vægtøgning på mindst 10 pund. Vægtforøgelsen ses sædvanligvis hos personer, der har taget stofferne i seks måneder eller mere. Andre klasser af antidepressiva stoffer, der kan føre til vægtøgning, inkluderer tricylics og MAO-hæmmere. Brug af MAO-hæmmere er faldet på grund af deres potentielle bivirkninger.

Vægt Neutral

Nogle antidepressiva er ikke forbundet med enten vægttab eller vægtforøgelse. Disse er kendt som vægt netural og omfatter nogle SSRI'er, såsom Celexa, Lexapro, Luvox, Serzone og Zoloft. Andre vægtneutral medicin er Desyrel og Effexor.

Advarsel

Alle medicin bør kun tages under lægens vejledning. Hver person er anderledes, og planen til behandling af depression skal skræddersys af lægen for at imødekomme dine behov.

Del:
Kommentarer