Anti-inflammatorisk og antihistamin sammenligning

Anti-inflammatorisk og antihistamin sammenligning

Antiinflammatoriske lægemidler og antihistaminer er stoffer, der kan opnås overfor diskotek og ved recept. Begge bruges til at lette tegn og symptomer på lidelser, men hvert stof har sit eget formål.

Anti-inflammatorisk

Anti-inflammatoriske lægemidler, også kendt som NSAIDS (nonsteroidical anti-inflammatoriske stoffer), anvendes til smertelindring. Antiinflammatoriske lægemidler blokere virkningerne af enzymer i kroppen, der skaber prostaglandiner, som er den vigtigste kilde til hævelse og smerte. Når disse enzymer er blokeret, reduceres smerte og hævelse i kroppen.

Antihistaminer

Antihistaminer anvendes generelt til at lindre eller forebygge allergiske symptomer og høfeber. Lægemidlet forhindrer virkningerne af histamin i kroppen, der produceres i reaktion på allergener. Nogle antihistaminer bruges til at lette symptomerne på bevægelsessyge og for at reducere stivhed og tremor hos patienter med Parkinsons sygdom. Fordi antihistaminer kan forårsage døsighed, kan de bruges til at fremkalde søvn hos nogle patienter.

Bivirkninger

Antiinflammatoriske lægemidler kan forårsage sår, højt blodtryk og allergiske reaktioner, når de bruges hyppigt eller i høje doser. Antihistaminer forårsager døsighed i de fleste tilfælde, men har andre bivirkninger mindre almindelige og bør undersøges af en læge, hvis de opstår. Nogle alvorlige bivirkninger af antihistaminer omfatter svær døsighed, urolig vejrtrækning, svimmelhed, hurtig eller uregelmæssig hjerteslag, hævelse af ansigt eller tunge og feber.

Del:
Kommentarer