Amputation pĂĄ grund af cellulitis

Amputation pĂĄ grund af cellulitis

Cellulitis er en bakteriel infektion, der indføres gennem en åbning i huden, der kan blive livstruende. Amputation af det inficerede lem kan være nødvendigt, hvis infektionen ikke reagerer på antibiotika, og det dybe væv nekrotiserer eller dør.

Ă…rsager

Cellulitis er forårsaget af bakterier, såsom streptokokker eller stafylokokker, der trænger ind i huden gennem en skade, edderkoppebid, nylig operation, skåret eller endda atletens fod. Hvis bakterierne er MRSA eller Methicillan Resistent Staphylococcus Aureus, bliver bakterierne endnu mere farlige, da mange antibiotika er blevet utilstrækkelige til at behandle infektionen. Infektioner kan spredes fra såret til dit hjerte, hvilket er livstruende.

Symptomer

Symptomer på cellulitis i begyndelsesfasen er røde, hævede og lidt smertefulde hudinfektion. Over tid bliver området større og mere opsvulmet. Cellulitis skal behandles med antibiotika ordineret af din læge så hurtigt som muligt.

Risikofaktorer

Enhver hudinfektion kan udvikle sig til cellulitis, men nogle mennesker er mere udsatte for komplikationer på grund af et lavt immunforsvar eller ringe omsætning, såsom personer med diabetes, forhøjet blodtryk, hjerteproblemer eller HIV / AID. Den mest almindelige placering af cellulitis er ben og fødder på grund af dårlig cirkulation og mere forekomst af skade.

Komplikationer

Når infektionen ikke vil helbrede og bliver sort og bliver større, kan det betyde, at det er blevet nekrotiserende kød-spise cellulitis. Andre symptomer på cellulitis kan være ekstremt smertefuld hud, dårlig lugt, rødme, feber og pus. Amputation kan anbefales for at redde dit liv.

Løsning

Hvis cellulitisinfektion er blevet livstruende, skal din læge lave en amputation af lemmerne. Din læge vil fjerne så lidt af lemmen som muligt og forsøge at bevare så meget sundt hud, væv, blodkar og nervervæv som muligt. Du vil blive sovet med anæstesi under operationen, så du ikke føler noget. Deres operationssår bør helbredes i cirka 4 til 8 uger.

Del:
Kommentarer