Alternerende besiddelsesregler for basketball

Alternerende besiddelsesregler for basketball

Basketball spil på alle niveauer begynder med en hoppe bold for at bestemme oprindelige besiddelse. To spillere står overfor hinanden, dommeren kaster bolden mellem dem, og holdet, der tager bolden først, går i offensiv. Derefter har hvert niveau forskellige regler for at afgøre, hvilket hold der skal besidde bolden, hvis der er en efterfølgende hoppebold eller en heldesituation, og i begyndelsen af ​​efterfølgende spilleperioder.

International Basketball

Der er en springkugle kun i starten af ​​spillet, hvor holdet vinder hoppekuglen og besidder besiddelse. Herefter skifter holdene om at få bolden på enhver holdbar bold eller hoppe bold situation. Denne veksling indbefatter begyndelsen af ​​efterfølgende perioder. Holdet, der ikke vinde den første hopkugle, er den første til at få bolden på alternerende ejendele.

For eksempel vinder hold A springkuglen i starten af ​​spillet. Der er ingen holdbar bold eller hoppe bold situationer i løbet af den første halvdel af spillet. Team B ville automatisk få bolden i starten af ​​anden halvdel. Hvis der dog er en holdet / hoppe bold i løbet af halvlegen, ville hold B vinde besiddelse, og spil ville fortsætte. Hvis der ikke er en anden sådan situation, ville hold A få bolden i starten af ​​anden halvdel.

Der er et 24-sekunders skudklokke i internationalt spil. Hvis det offensive hold bliver tildelt bolden på alternerende besiddelse, fortsætter skudklokken med at regne ned fra det punkt, hvor spillet blev stoppet. Hvis forsvaret vinder bolden, bliver uret nulstillet til 24 sekunder.

NBA og WNBA

Første kvartal, tredje kvartal og overarbejde begynder med en hoppekugle. Hoppeboldernes tabere får bolden i starten af ​​andet og fjerde kvartal. Alle holdt bolden og hoppe bold situationer i hele spillet er besluttet af hoppe bolde.

Hvis det offensive hold vinder springkuglen, er klokken indstillet til 14 sekunder, hvis der var 14 sekunder eller færre på uret, da tiden blev stoppet, eller uret fortsætter med at køre, hvis der var mere end 14 sekunder. Hvis forsvaret vinder springet, bliver skudklokken nulstillet til 24 sekunder.

NCAA

Spil og overtid begynder med en hoppekugle og hold som anden besiddelse fra det tidspunkt, som i internationalt spil. College basketball er spillet i to halvdele, så holdet, der blev tildelt besiddelse af bolden for nylig, fortaber besiddelse til sin modstander i starten af ​​anden halvdel.

Den 35 sekunders skudklokke i mænds spil og 30 sekunders skudklokke i kvinders spil er nulstillet, hvis holdet på forsvaret får bolden. Hvis det offensive hold bevarer besiddelsen, fortsætter uret fra det tidspunkt, hvor det blev stoppet.

Del:
Kommentarer