Alternativer til neopren

Alternativer til neopren

Neopren er en type syntetisk gummi, der anvendes til en række forskellige funktioner, især til isoleringsdragter til vandsport. Den skummede neoprenes isolerende og beskyttende egenskaber betyder, at den er ideel til at lave vådedrag og dæksler til elektroniske enheder. Neopren kan imidlertid forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker, og fremstillingen og sammensætningen af ​​neopren gør den mindre miljøvenlig. Der er et par alternativer til neopren, der giver de samme fordele.

Neogreen

Neogreene er en nylig udvikling af et firma kaldet GreenSmart. Det har en lignende make-up til neopren med en mere miljøvenlig produktionsteknik. Den har en Shore A-værdi (en hårdhedsprøvningsmetode), der ligner SBR, gummi og neoprenskum. Det er i øjeblikket brugt til at lave en række forskellige produkter, der traditionelt er fremstillet af neopren, herunder bærbare ærmer, flaskeholdere, tasker og vinkøler. Det er endnu ikke brugt til fremstilling af vandsportsudstyr.

lycra

For dem der søger beskyttelse fra vandet, når de deltager i vandsport, kan lycra-dragter i fuld længde beskytte mod havmiljøet. Lycra er lettere end neopren og let at forme. En stor ulempe er, at lycra mangler neoprenens isolerende egenskaber, hvilket betyder, at det ikke er praktisk at lave eksponeringsdrag fra dette materiale. Tykkelsen af ​​lycra betyder også, at den ikke kan opfylde den beskyttende rolle, som neoprenprodukter har. Det absorberer vand let og et tykt lycra lag bliver meget tungt, når det er mættet med vand.

springlaget

For dem, der har brug for eksponeringsbeskyttelse, men er allergiske overfor neopren, kan Thermocline være svaret. Med gode isolerende egenskaber men reduceret tykkelse er termoklin en egnet erstatning for neopren under visse forhold. Det er neutralt opdrift i modsætning til den positive opdrift af neopren, som påvirkes af dybtryk. Det er også åndbar, hvilket betyder, at den kan slides ud af vand, men i tyndere tykkelser end neopren, så bæreren ikke er så modtagelig for overophedning. Fordi det er tyndere neoprenskummet, giver det ikke de samme beskyttende egenskaber som neoprenskum gør for elektroniske genstande og vandflasker. Det bruges i øjeblikket i vandsportsdrag.

Silikongummi

For produkter, hvor isolering og bevægelse ikke er et problem, kan silikongummi være et nyttigt alternativ. I disse tilfælde anvendes neopren til beskyttelse, det er noget, som silikongummi kan give meget godt, f.eks. I mobiltelefon eller i iPod-holdere. I modsætning til neopren er silikongummi meget mere vandtæt og kan gøres tyndere til de samme opgaver. Det er dog temmelig ufleksibel og ikke-porøs med få isoleringsegenskaber. Det betyder, at det kan være ret begrænset at tilpasse det til andet end beskyttelse af elektroniske genstande.

Del:
Kommentarer