Alternativ til kontaktlinsløsning

Alternativ til kontaktlinsløsning

Kontaktlinser skal gennemblødes i kontaktlinser, der skal rengøres hver gang du tager dem ud. Der er et par alternativer, du kan bruge til kontaktlinser, når du er i klem og skal tage dine kontaktlinser ud, men nogle løsninger er bedre end andre. De bedste linseløsninger er mærket "universal løsning" eller "kontaktlinse løsning", og andre alternativer bør kun bruges i en nødsituation.

Saltopløsning

Saltvandsløsning, som er en saltvandsløsning, der sælges i trykbeholdere eller plastflasker, ligner kontaktlinser, da det er en desinfektionsmiddel, der ikke vil skade kontaktlinser. Saltvandsløsning er i det væsentlige kun natrium kombineret med vand, men det er sterilt og opbevares sædvanligvis under tryk, så det kan rense overfladestofferne fra kontaktlinser. Selv om det ikke anbefales at opbevare kontaktlinser i saltopløsning hver dag, hvis du skal tage dine kontaktlinser ud, vil saltopløsning fungere, indtil der findes kontaktlinser. Skyl eller opbevar dine kontakter hurtigst muligt i linseløsning eller multiløsning.

Destilleret vand

Bare fordi kontaktlinser er klart i farve betyder det ikke, at du skal bruge almindeligt ledningsvand til at rengøre dine kontaktlinser. Vandhanen bærer en virus kendt som acanthamoeba keratitis, der kan forårsage en smertefuld og farlig øjeninfektion, der kan resultere i synetab eller blindhed, og kan i nogle tilfælde kræve hornhindetransplantation. Destilleret vand bør ikke bære acanthamoeba keratitis, selv om det stadig er muligt at få en infektion, hvis vandet ikke er sterilt. Selvom destilleret vand ikke er en idiotsikker løsning til opbevaring af kontaktlinser, er det sikrere end almindeligt ledningsvand.

Saltvand

Du er i fare for at blive inficeret med acanthamoeba keratitis, hvis du bruger enhver form for vand på dine kontaktlinser, men at lægge en lille smule bordsalt i vandet vil fjerne flere bakterier end hvis du bruger almindeligt vand fra vand. Det anbefales ikke at bruge nogen af ​​disse midler på lang sigt, eller at bruge dem i stedet for regelmæssig kontaktlinsløsning eller universal løsning. For at forhindre vækst af bakterier må du ikke genbruge løsninger.

Del:
Kommentarer