Allergi til nylon

Allergi til nylon

Nylon er et menneskeskabt stof, der kan få nogle mennesker til at opleve en allergisk reaktion, når huden kontakter det. Hudirritation (kontaktdermatitis) kan skyldes alle former for stoffer, men menneskeskabte stoffer sammensat af syntetiske stoffer og farvestoffer er mere tilbøjelige til at forårsage hudirriterende stoffer end bomuld og andre naturlige stoffer. Den gode nyhed er, at når en nylonallergi er identificeret, kan en person tage den nødvendige forholdsregel for at undgå at komme i kontakt med den.

Fungere

Nylon er mest kendt som et materiale, der anvendes i kvinders strømper. Tykkelsen på strømper varierer efter mærke. Det er ikke ualmindeligt, at folk oplever en mild reaktion, når de udsættes for tykkere nylonstrømpe end tyndere, især når personen har ringe følsomhed overfor nylon. Nylon er også en populær stofopsætning til bukser, nederdele og jakkesæt. Da disse tøjstykker er lavet med et tykkere nylonstof, kan en person med nylonfølsomhed opleve allergiske reaktionsmomenter efter påklædning og efter langvarig brug.

Symptomer

Kontakt dermatitis - en allergisk reaktion udløst, når huden udsættes for en irritation - forekommer generelt først som udslæt. Huden bliver rød og betændt, og der kan dannes små blærer på hudens overflade. Langvarig eksponering for nylonirriterende kan fortykke huden, der optræder og føles skællende ved syn og berøring. Du kan blive kløende og opleve en brændende fornemmelse i området, der udsættes for nylon. I visse tilfælde, når en person med astma udsættes for nylon, kan der forekomme astmaanfald.

Diagnose

Som de fleste kontaktallergier er en nylonallergi bedst diagnosticeret ved hjælp af en patch test. En hudlæge udsætter et område af huden for forskellige irritationsmidler, herunder nylon på en båndstrimmel. Båndet holdes på huden i et par dage. Når det er fjernet, kan der forekomme en lille rød prik på huden, der indikerer tilstedeværelsen af ​​en irritation. Med andre ord er en person allergisk over for den pågældende irriterende.

Behandling

Når kontaktdermatitis påvirker din hud, skal du kontakte din læge. Han kan ordinere en oral antihistamin og / eller steroidcreme til at anvende direkte på udslæt for at genoplive symptomer. I visse alvorlige tilfælde kan der gives antiinflammatoriske lægemidler for at reducere hævelse og rødme.

Den bedste behandling for personer med nylon følsomhed er simpelthen at undgå tøj eller stoffer fremstillet af dette materiale. Den gode nyhed er, at der er masser af andre stofmuligheder, der er tilgængelige for at undgå undtagelse.

Andre overvejelser

Nylon er et syntetisk (menneskeskabt) stof, der kan farves ved hjælp af den kemiske parafenylendiamin (PPD). Personer med PPD-følsomhed bør ikke bære tøj fremstillet af nylon, da de nogle gange kan indeholde dette kemikalie.

Del:
Kommentarer