Albuterol Nebulizer Behandlinger

Albuterol Nebulizer Behandlinger

Albuterol er en medicin, der ofte gives til behandling af lungeforhold hos børn og voksne. Det kan hjælpe med at lindre symptomer, såsom hvæsen og åndenød. Selv om det kan gives i en sirup og gennem en doseringsdosisinhalator, administreres den almindeligvis gennem en forstøver. Flydende medicin er anbragt i en nebulisator kop og tilsluttet en luftkilde. Dette skaber en aerosol eller tåge, der skal indåndes.

Fakta

Albuterol er en medicin klassificeret som en bronchodilator. Det betyder, at den udvider eller åbner luftvejene i lungerne. Det behandler lungesnit ved at slappe af de glatte muskler i luftvejen. Når albuterol anvendes i en forstøvningsmiddel, skabes der en aerosolmedicin, der indåndes i lungerne. Når albuterol leveres via forstøveren, er medikamentpartiklerne små og deponeres dybt ind i lungerne.

Indikationer

Almindeligvis gives albuterolbehandlinger til personer, der har kronisk obstruktiv lungesygdom, herunder emfysem og astma. Albuterol nebulizer behandlinger kan også bruges i situationer, hvor indsnævring af luftveje opstår. For eksempel kan bronkitis og lungebetændelse forårsage forringelse af luftveje, og albuterolbehandlinger kan ordineres.

Funktioner

Indåndingsmedicin, såsom albuterol, klassificeres ofte som enten vedligeholdelsesmedicin eller hurtigtvirkende medicin. Vedligeholdelsesmedicin er taget for at forhindre symptomer og hurtigtvirkende lægemidler behandle symptomer, når de opstår. Albuterol er en hurtigtvirkende medicin og begynder normalt at arbejde om cirka 5 til 10 minutter. Det varer ca. fire timer.

Bivirkninger

De fleste bivirkninger er små og omfatter almindeligvis forhøjet blodtryk og hjertefrekvens, en jitterende følelse, tremor, hovedpine og muligvis kvalme. Chancerne for bivirkninger stiger med højere doser. For eksempel tager de fleste forstøvningsbehandlinger ca. 15 minutter. Imidlertid kan der i tilfælde af alvorlig vejrtrækning eller luftvejskonstruktion administreres en times behandling. Bivirkninger starter normalt lige efter en behandling og kan vare ca. en time.

Advarsler

Fordi albuterol kan forårsage en stigning i puls og blodtryk, kan det ikke anbefales til personer med visse hjertesygdomme. Som med alle former for medicin er det vigtigt at være opmærksom på lægemiddelinteraktioner. Personer, der tager bestemte tricykliske antidepressiva eller beta-blokkere, kan rådes til ikke at tage albuterol. Selv om det kan ordineres under graviditet, er det klassificeret af Federal Drug Administration som et C-lægemiddel, hvilket betyder, at nogle undersøgelser hos dyr angiver, at det kan have skadelige virkninger for fosteret. Der er dog ikke afsluttede undersøgelser af mennesker til bestemmelse af nøjagtige risici, og fordelene ved lægemidlet kan opveje risikoen.

Del:
Kommentarer