Albuehyperextended behandling

Albuehyperextended behandling

En hyperextended albue er en skade, der normalt sker meget hurtigt og uden advarsel. Det sker almindeligvis med folk, der deltager i kontakt sport som fodbold. Den smerte, som skaden forårsager, påvirker ikke kun din sportskamp, ​​men det kan også gøre hverdagen en udfordring. Læger har udviklet en række behandlinger til hyperextended albue, der fremmer genopretning.

Fakta

En hyperextended albue er en traumatisk skade på din albue. Det sker, når din arm er rettet ufrivilligt og med stor kraft. Med denne skade bliver din albue ud over det normale bevægelsesområde, hvilket kan forårsage en blå mærke på enten humerus eller olecranon sammen med skade på det omgivende blødt væv. Disse skader fører til smerte i øjeblikket af skade samt langvarig smerte, når du forsøger at bevæge din albue i fuld udstrækning af dit normale bevægelsesområde. Læger, der arbejder i sportsmedicin, ser ofte hyperextended albuer i atleter og har udviklet behandlinger til dem.

Smertelindring

Den første form for behandling af en hyperextended albue, uanset hvor alvorlig det er, er at stoppe smerten. Over-the-counter smertestillende medicin som acetaminophen eller ibuprofen er normalt alt, hvad der kræves. Du kan tage dem, når skaden først opstår og derefter under genopretning, efter behov. Hvis din albue er hævet, kan isen leddet hjælpe både med at lindre hævelsen og også dumme smerten.

Immobilisering af albuen

Hvis du har en stærkere hyperextensioneret albue, kan du opleve betydelig smerte, når du bevæger din arm og bøj din albue, især når du glæder fugen. Hvis dette er tilfældet, kan din læge foreslå at du immobiliserer din arm ved at bære en slynge, indtil den værste smerte er væk. Når du har stoppet med at bruge slyngen, kan du fortsætte immobiliseringsbehandlingen med et hyperextensionstapejob, som forhindrer din albue i at blive rettet til punktet at forårsage smerte.

Terapi

Efter det værste af smerten er falmet, kan den næste fase af behandlingen for en hyperextended albue begynde. Din læge kan vise dig simpel terapi for at øge bevægelsesomfanget, du kan få fra albuen uden at føle smerte. Du kan starte med blide motion-øvelser i din arm. Når du har gennemført disse øvelser, kan du begynde at gøre modstandstræning ved hjælp af vægte for at opbygge styrken i musklerne omkring din albue.

Tidsramme af helbredelse

Den enkleste form for behandling for en hyperextended albue er simpelthen at give den fælles tid til at helbrede. Hvis du har en meget mild skade, behøver du ikke en slynge eller terapi. Skaden skal heles om få dage, og efter denne tid vil du kunne genoptage dine sædvanlige aktiviteter uden nogen varig skade. Mere alvorlige skader vil helbrede om tre uger til en måned.

Del:
Kommentarer