Aktiviteter til forebyggelsesgrupper

Aktiviteter til forebyggelsesgrupper

Bare fordi du bryder en afhængighed, betyder det ikke, at du har fået fuldt udbytte af det. Mange mennesker finder det udfordrende at være på den rigtige vej og udøve selvkontrol når det kommer til gamle, usunde vaner. Relapsforebyggelsesgrupper eksisterer for at hjælpe enkeltpersoner i genopretningen at forblive rene, ædru og fokuserede, så de undgår tilbagefald. De aktiviteter, der lettes af forebyggelsesgrupper, hjælper medlemmerne med at træffe positive valg i deres liv.

Diskussionsaktiviteter

Mange relapsforebyggende gruppe facilitators begynder gruppesessioner med diskussionsaktiviteter, hvor gruppefacilitatoren introducerer et emne som "hvordan man håndterer et problem" og beder gruppens medlemmer om at dele deres meninger og tanker om emnet. Diskussionsaktiviteter involverer også at lave lister eller besvare spørgsmål om uddelinger. F.eks. Kan facilitator bede gruppemedlemmer om at oplyse årsagerne til, at folk genoptræder, optager listen på tavlen for alle at se. Eller et uddrag kan indeholde spørgsmål til gruppemedlemmer til at svare, f.eks. "Hvad er benægtelse?"

Rollespil

Rollespilaktiviteter giver gruppemedlemmerne mulighed for at reagere på potentielle virkelige scenarier. Aktiviteten giver dem øvelse i hvad de skal gøre, når sådanne situationer opstår. En sådan rollespiløvelse har ét gruppemedlem til at spille personen i inddrivelse, og en anden spiller en ven, der forsøger at overtale den anden person til at gamble, drikke eller bruge stoffer. At udøve scenen kan hjælpe både deltagere og publikum til at opleve peer press at falde tilbage til deres gamle vaner. Øvelsen har til formål at lære individer, hvordan man holder sig stærk i lokkende eller skræmmende situationer.

Journaling

Journalering kræver, at enkeltpersoner nedskriver deres egne tanker om et bestemt emne givet af facilitatoren. I en forebyggelsesgruppe for tilbagefald kan emner omfatte "Jeg har lyst til at komme tilbage, når..." eller "Jeg ønsker ikke at komme tilbage fordi..." Gruppemedlemmer modtager stykker papir og kuglepenne sammen med instruktioner til at skrive deres svar på journalproblemet privat. I slutningen af ​​aktiviteten kan facilitatoren bede folk om at frivilligt dele hvad de skrev.

Positive Ord

Positive ordaktiviteter kan vise sig at være effektive til at lukke et tilbagefaldsforebyggelsesgruppemøde. Til denne aktivitet går gruppemedlemmer rundt i lokalet og siger noget positivt om hver person i cirklen. Positive ord skal være opmuntrende, inspirerende, ægte og trøstende. Denne aktivitet giver alle i gruppen med tilbagefaldsforebyggelse med anerkendelse fra deres jævnaldrende for at få et vellykket opsving.

Del:
Kommentarer