Air bag støv & effekter på vejrtrækning

Air bag støv & effekter på vejrtrækning

Airbags i biler er designet til at beskytte køretøjernes passagerer, primært i front-end eller nær-front-end kollisioner. De er udviklet til at deployere, når en påvirkning er sværhedsgrad, der svarer til en bil, der rammer en mur ved omkring 10 miles i timen.

Støvpartikler frigivet

De støvpartikler, der frigives, når en taske udsættes, kommer fra de forskellige kemikalier, der bruges til at gøre airbaggen åben og hurtigt fyldes med luft i tilfælde af en nødsituation. Det vigtigste tørpulverkemikalium, natriumazid (NaN3), sikrer, at airbagsanordningen fungerer effektivt, så snart den udløses af slag.

Virkninger af Air Bag Dust

Virkningerne af airbag støvet kan variere fra person til person. Nogle mennesker må ikke have et problem med de kemikalier, der frigives, mens andre vil. Luftpose støv forårsager ofte irritation af slimhinder og luftpassager, som har alvorlige virkninger for vejrtrækning. De mest almindelige symptomer fra taske støv er halsirritation og kløende, vandige øjne. Begge skal skylles med vand og vil helbrede, efter at kontakten er blevet brudt sammen med støvet. I sjældnere tilfælde kan luftpude støv være ekstremt alvorlig eller endog dødelig.

Virkninger på vejrtrækning

Hvis natriumazid indåndes, kan der være alvorlige virkninger. Jo dybere det indåndes, jo mere alvorlige bivirkningerne vil være. Når det er muligt, er det vigtigt at forsøge at dække din mund og næse i tilfælde af en airbag-indsættelse for ikke at trække vejret ind i støvet. Ved at komme ud af bilen så hurtigt som muligt efter airbag-indsættelse, kan du forsøge at undgå alvorlige virkninger fra airbag støvet.

Hvis airbag støv kommer ind i lungerne, kan det forårsage alvorlig irritation, der vil føre til langsommere og lavere vejrtrækning. Det kan blive vanskeligt at fange vejret eller tage et dybt vejrtræk. Indtagelse eller absorption af selv en lille mængde af kemikaliet kan medføre, at en gennemsnitlig voksen falder i en coma-lignende tilstand. Hvis større mængder indtages, kan det lukke kroppen helt ned.

Del:
Kommentarer