Afhjælpning af en Træk Solar Plexus Muskel

Afhjælpning af en Træk Solar Plexus Muskel

Den sol plexus refererer faktisk til en tæt klynge af nerveceller og støttende væv fundet lige under membranen (et bredt stykke muskel under ribben buret). En "pulled solar plexus" refererer mest sandsynligt til enten en trukket membran eller en trækkende abdominal muskel, en lav grad, delvis tåre til muskelfibrene, som normalt skyldes overstretching. I begge tilfælde vil et par enkle trin hurtigt reducere hævelsen, minimere smerten og genoprette fuld mobilitet.

Ophør aktivitet

Hvis du trækker en abdominal muskel under træning eller idræt, skal du øjeblikkeligt ophøre med den aktivitet, der forårsagede skaden. Hvis du har lidt slag i abdominalområdet, skal en læge undersøge dig for at sikre dig, at du ikke har brudt vævet. Så så hurtigt som muligt begynde at følge RICE-metoden til behandling af en trækket muskel.

RICE står for hvile, is, kompression og højde. Efter trinene i den ordre kræver det at hvile den berørte muskel og derefter periodisk vekslende is- og varmebehandlinger - 20 minutter is efterfulgt af 20 minutter af en varmekompressor eller varmepude. Isen vil reducere hævelse, mens varmen vil øge blodgennemstrømningen ind i det berørte område og hjælpe med at fjerne toksiner.

I stedet for is kan du også bruge en pose frosne ærter, som øger bekvemmeligheden, da den passer til det berørte område, og du kan genbruge det mange gange ved blot at sætte det tilbage i fryseren for at genopkøle.

Kompression vil hjælpe med at minimere hævelsen endnu mere og hjælpe med at fremskynde helingsprocessen.

Hvis du er nødt til at bevæge dig rundt, komprimere du den skadede muskel med et ACE bandage. Ved hvile skal du holde det skadede område forhøjet, så hævelsen dræner fra muskelen.

Læger anbefaler ikke at anvende is eller varme til bar hud, men i stedet bruge et håndklæde til at adskille huden fra isen og varme komprimerer.

Minimering af smerten

Læger og fysioterapeuter anbefaler en række antiinflammatoriske lægemidler og smertestillende midler for at mindske hævelsen og lette smerten forårsaget af en trækket muskel. Ibuprofen virker som en kraftig antiinflammatorisk. Aspirin og acetaminophen hjælper med at reducere smerten.

Derudover vil isning af det berørte område både reducere betændelse samt dumpe området, minimere smerter endnu mere.

Kom tilbage til Full Motion

Lavkvalitets muskeltårer (hvor musklerne ikke har bristet, og der ikke er nogen blå mærker forbundet med skaden) kan helbrede hurtigt. Den vigtigste del indebærer at sikre, at de heler uden at forårsage opbygningen af ​​arvæv på muskelen, hvilket kan forringe fremtidens fleksibilitet eller mobilitet. For at beskytte denne bivirkning er det vigtigt at begynde at udøve den trækkede muskel let i løbet af 24 til 48 timer efter skaden.

Fysioterapeuter anbefaler opvarmning - ved enten at gå, cykle eller lave calisthenics, der øger blodgennemstrømningen til det berørte område - og så forsigtigt strækker muskelen. Prøv at arbejde hele bevægelsesområdet for den berørte muskel. Et selvmassageværktøj (såsom "The Stick", som er bredt tilgængeligt online) vil også bidrage til at sikre, at arvæv ikke opbygges over musklerne og svækker bevægelsen i fremtiden.

Du kan følge dette ved at udføre lette modstandsbevægelser for sæt af 10 til 15 gentagelser. I tilfælde af en trækkende abdominal muskel, skal crunches eller cykel bevægelser uden vægt. Prøv at målrette mod den berørte muskel for at sikre, at den heler ordentligt langs muskelplanet.

Del:
Kommentarer