Adco-Talomil Bivirkninger

Adco-Talomil Bivirkninger

Depression er en alvorlig medicinsk tilstand med muligheden for alvorlige helbredskomplikationer, herunder stofmisbrug og hjertesygdomme. Faktisk rapporterer Verdenssundhedsorganisationen, at depression er den vigtigste årsag til handicap hos mennesker i alderen 15 til 44 på verdensplan. Hvis du lider af depression, vil din læge sandsynligvis ansætte en række behandlinger for at hjælpe dig, herunder receptpligtige lægemidler som citalopram. I Sydafrika er citalopram tilgængelig under mærket Adco-Talomil eller blot Talomil. Trods effektiviteten er Adco-Talomil ikke for alle, da det giver flere patienter risiko for bivirkninger og komplikationer.

Almindelige bivirkninger

Ca. 20 procent af Adco-Talomil-brugerne rapporterer kvalme og tør mund, hvilket gør disse til de mest almindelige bivirkninger af lægemidlet. Søvnløshed, tremor, træthed, svedtendens, diarré og fordøjelsesbesvær er også almindelige, der forekommer hos mindst 6 procent af brugerne. Derudover oplever 6 procent af mænd, der tager Talomil, vanskeligheder med ejakulering eller nedsat volumen af ​​ejakulant. Mere end 3 procent af kvinderne, der tager Adco-Talomil, oplever anoreksi, angst, opkastning, øvre luftvejsinfektioner og næsestop.

Andre bivirkninger

Adco-Talomil har også potentialet til at forårsage en række andre besværlige eller irriterende, men ikke farlige, bivirkninger. Yderligere gastrointestinale og reproduktive bivirkninger er mulige, når du tager lægemidlet, herunder mavesmerter, flatulens, øget salivation, impotens og menstruationskramper eller uregelmæssigheder. Nogle patienter oplever neurologiske eller sensoriske bivirkninger fra Adco-Talomil, såsom agitation, nedsat interesse for sex, svimmelhed, gab, svaghed, øget appetit, prikken i ekstremiteterne og ændringer i smag af mad. Andre mulige bivirkninger af Adco-Talomil omfatter kløende hududslæt, ledd- og muskelsmerter, feber, bihuleinfektioner og hoste.

Drug Interactions

Der er nogle lægemidler, der producerer uønskede bivirkninger, når de bruges sammen med Adco-Talomil. For eksempel forårsager kombinationen af ​​Talomil og beta-blokerende stoffer som carvedilol ofte fald i hjertefrekvensen. MAOI-hæmmere, pimozid, cimetizid øger alvorlige bivirkninger af Adco-Talomil. Talomil har potentialet til at forårsage højt blodtryk, ændringer i hudfarve, overdreven svedtendens, svaghed og manglende koordinering, når det tages med migrænemedicinering sumatriptan. Hvis det tages med lithium, forårsager Adco-Talomil serotoninsyndrom, en alvorlig tilstand, der er præget af rykker, høj feber, anfald, uregelmæssig hjerteslag og endda bevidstløshed.

Risici

Ud over mindre bivirkninger og risikoen for interaktioner har Adco-Talomil potentialet til at forårsage alvorlige medicinske komplikationer. F.eks. Oplever nogle patienter kardiovaskulære effekter fra lægemidlet, herunder farlige dråber i blodtryk, hjerteslag og svære arytmier, der er kendt som torsades de pointes. Talomil forårsager alvorlige neurologiske virkninger hos nogle patienter, såsom amnesi, alvorlig aggression, delirium, ufrivillige bevægelser af øjnene og øget suicid tænkning eller adfærd. Nogle patienter udvikler leversvigt, gastrointestinal blødning eller betændelse i bugspytkirtlen, mens man tager Adco-Talomil.

Overvejelser

Fordi Adco-Talomil sjældent forårsager miscarriages, læger læger sjældent ordinerer dråberne til gravide kvinder. Derudover er patienter over 65 år mere udsatte for alvorlige bivirkninger fra Talomil. Når du holder op med at tage Adco-Talomil, er det muligt at opleve symptomer på tilbagetrækning, herunder letargi, angst, tilbagegang i depression og hovedpine. Hvis du har en historie med nyre- eller leversygdom eller bipolar lidelse, er det ikke sandsynligt, at din læge vil ordinere Talomil på grund af dets mulige bivirkninger.

Del:
Kommentarer