7-dages diabetisk mĂĄltidsplan

7-dages diabetisk mĂĄltidsplan

Ifølge den amerikanske diabetesforening har 23,6 millioner mennesker i USA diabetes. Overvågning af blodsukker er ekstremt vigtigt, fordi blodsukker, der er for høje, kan resultere i hyperglykæmi. Nedenfor finder du tips og nogle ideer til fødevarer, som du kan bruge, når du opretter din syv-dages diabetisk måltidsplan.

Glykæmisk indeks

Ifølge den amerikanske diabetesforening måler det glykæmiske indeks (GI), hvordan fødevarer påvirker blodglukoseniveauerne. Fødevarer, der indeholder kulhydrater, får en rating fra 1 til 100, hvor glucose er 100. Når du planlægger din syv-dages diabetisk måltidsplan, skal du vælge fødevarer, der har en lav GI-rating. Prøv at forblive med fødevarer, der har en GI rating på under 40 og undgå fødevarer, der har en GI rating på over 50.

grøntsager

Grøntsager har ekstremt lave GI-vurderinger, som kan bidrage til at kontrollere blodglukoseniveauerne. For eksempel har tomater en GI rating på 15, broccoli 10, salat 10 og gulerødder 16. Når du opretter en syv-dages diabetisk måltid plan, skal du prøve at indarbejde masser af salater i din kost. Grøntsager har ikke kun en lav GI rating, men de har også ekstremt høje niveauer af fiber. Fødevarer, der er høje i fiber, fylder også, hvilket reducerer følelser af sult hele dagen.

frugter

Frugter har lidt højere GI ratings end grøntsager, men deres gode til, når du har brug for et løft af energi. For eksempel har kirsebær en GI rating på 22, blommer 24 og ferskner 28. Der er dog nogle frugter, der har højere GI ratings og bør spises mindre ofte. For eksempel har vandmelon en GI rating på 80 og datoer har en GI rating på 103. Frugtsalat bør indarbejdes i en syv-dages diabetisk måltid plan, men sørg for at holde fast i frugt med en lav GI rating.

Mejeri

Når du opretter en syv-dages diabetisk måltidsplan, bør du også prøve at inkludere nogle mejeriprodukter. De fleste mejeriprodukter har en relativt lav GI rating. For eksempel har fuldmælk en GI-rating på 32, sødt yoghurt 33 og kunstigt sødt yoghurt 23. Mejeriprodukter er også meget sunde for dig, fordi de indeholder store mængder protein. Sørg dog for at undgå is, hvilket er et mejeriprodukt, der har en GI-rating på 62. Dette er tre fødevaregrupper, som du bør fokusere på, når du opretter en syv-dages diabetisk måltidsplan. Grøntsagssalater, frugtsalater, frugt smoothies og yoghurt er alle gode alternativer til fødevarer, der har høje GI ratings.

Del:
Kommentarer