25 bedste mad til fitness

25 bedste mad til fitness

Når det kommer til at forbedre dit fitness, er kost lige vigtig som motion. Du kan måske allerede vide, at du skal spise flere frugter og grøntsager, fuldkorn og magre proteiner til bedre sundhed, men nogle valgmuligheder kan være bedre end andre. Disse 25 fødevarer leverer næringsstoffer, som ikke kun nærer din krop, men også forbedrer din sundhed og fitness.

frugter

Når du er fysisk aktiv, skal du vælge fødevarer, der hjælper med at styrke energiniveauet. Kulhydrater i bananer brænder dine muskler så effektivt som sportsdrikke, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics. Antioxidantrige blåbær beskytter dine celler mod frie radikaler - skadelige molekyler, der har været forbundet med kraftig motion. C-vitamin i appelsiner hjælper med at reparere muskler og øge dit immunsystem. Efter din træning, snack på tørrede abrikoser for at erstatte kalium.

grøntsager

Lavt kalorieindhold gulerødder hjælper med at holde sulten under kontrol, plus de er en god kilde til fiber, kalium og beta-caroten. Nitrater i rødbeder kan hjælpe dig med at løbe hurtigere, ifølge forskere ved St. Louis University. Broccoli og spinat er også gode kilder til nitrater, fibre og anti-radikalbekæmpende antioxidanter. Hvis du leder efter en mad at spise efter en anstrengende træning, så prøv en sød kartoffel for at fremme muskelgendannelse.

Korn

En god kilde til kulhydrater og fibre, fuldkornsprodukter til spisekødsprodukter gør også et let og bekvemt måltid inden din træning. B-vitaminerne i helhvedebrød hjælper med at nedbryde kulhydrater for energi, hvilket gør det til et andet godt pre-workout-valg. Til morgenmad, prøv en skål havregryn. Fiberen i havregryn hjælper ikke kun med at sænke kolesterolet, men virker også som en vedvarende energikilde. Quinoa er et let, mildt aromatiseret korn, der er rigt på protein og umættede fedtstoffer.

Kød og bønner

Tyrkiet har lavt fedtindhold og giver alle de aminosyrer, din krop har brug for til at opbygge muskler. Æg er ikke kun en god kilde til protein, men de indeholder også D-vitamin, som er vigtigt for knoglernes sundhed. Laks er godt for dit hjerte og hjerne, og det kan også hjælpe med at reducere abdominal fedt, ifølge ernæringsekspert Dr. Susan Kleiner. Høj i protein, fiber og antioxidanter, kaldes soja undertiden som en "perfekt mad". Som en god kilde til kulhydrater, protein og fedt gør hummus et godt valg til tankning efter din træning.

Mejeriprodukter

Chokolademælk hjælper ikke kun med at tilfredsstille din søde tand, men det supplerer og reparerer også dine hårdtarbejdende muskler. Yoghurt er en god kilde til protein og calcium, og dets venlige bakterier kan holde dig fra at blive syg. Med 14 gram protein pr. Halvkuppet tjener lavt fedt hytteost et godt valg til at opfylde dine proteinbehov til muskelopbygning.

Fedtstoffer

Fedtstoffer er ikke dårlige, så længe du træffer de rigtige valg. Olivenolie er god for dit hjerte, og dets antiinflammatoriske egenskaber kan hjælpe med at reducere hævelse og smerte efter din træning. Mandler er en kilde til protein, fedt, fiber og antioxidant vitamin E. Det ekstra fedt i jordnødder kan bidrage til at forbedre udholdenhed, ifølge University of Buffalo professor Dr. Peter J. Horvath. Flaxseed er en god kilde til omega-3 fedtsyrer, og dens fiber kan hjælpe med at holde dine fordøjelsesprocesser regelmæssige.

Del:
Kommentarer