11 komponenter i kardiovaskulær udholdenhed og fitness

11 komponenter i kardiovaskulær udholdenhed og fitness

De 11 komponenter i kardiovaskulær fitness er opdelt i to grupper, sundhedsrelateret fitness og færdighedsrelateret fitness. Sundhedsrelaterede fitnesskomponenter er kvaliteter som muskelstyrke, muskel udholdenhed og kardiovaskulær fitness. Eksempler på færdighedsrelaterede komponenter er magt, fleksibilitet og hastighed.

Pr√¶sidentens r√•d om fysisk egnethed og sport antyder, at personer, der er over 35 √•r og har v√¶ret inaktive i en √•rr√¶kke, b√łr konsultere en l√¶ge, inden de begynder et tr√¶ningsprogram eller tager en kvalificeret fitness test.

Kardiovaskulær fitness

Kardiovaskulær fitness er hjertets, åndedrætssystemets, blodets og blodkarens evne til at give brændstof i form af oxygen gennem musklerne. Komponenten indbefatter musklernes kapacitet til at behandle brændstof for at fremme vedvarende fysisk aktivitet.

L√łb og sv√łmning er to √łvelser, der kan bruges til at m√•le denne komponent. Andre √łvelser omfatter rebspring, roing, cykling og spil som h√•ndbold og racquetball.

Muskulær udholdenhed

Muskul√¶r udholdenhed best√•r af evnen hos en muskel eller en gruppe af muskler til at ud√łve sig p√• vedvarende basis. Dette inkluderer kapaciteten af ‚Äč‚Äčen muskel til at opretholde gentagne sammentr√¶kninger eller forts√¶tte med at anvende kraft mod en station√¶r genstand i en bestemt periode. For at forbedre muskul√łs udholdenhed, deltage i tre eller flere 30 minutters √łvelses√łvelser hver uge, herunder aktiviteter som situps, pullups, pushups, calisthenics og v√¶gt tr√¶ning for de store muskelgrupper.

Kropssammensætning

Procentdelen af ‚Äč‚Äčfedt, knogle, muskel, vand og andre v√¶v, der udg√łr din krop, omfatter din kropssammens√¶tning. Mager masse som muskel og v√¶v m√•les mod fedtmasse for at bestemme dit fitnessniveau og den type √łvelser, der skal bruges til at neds√¶tte kropsfedt og opretholde eller √łge magert muskelmasse.

Fleksibilitet

Fleksibilitet defineres som bevægelsesområdet for enhver led i kroppen. Komponenten måler også din evne til at bruge muskler gennem deres fulde bevægelsesområde. Stretching kan hjælpe med at forbedre dit fleksibilitetsniveau.

Balance

Balance betyder evnen til at opretholde ligev√¶gt, mens den er station√¶r eller under bev√¶gelse. At holde din arbejdsstilling oprejst under bev√¶gelse er en n√łdvendig f√¶rdighed i sport, is√¶r hockey og kunstsk√łjtel√łb.

Muskelstyrke

Muskelstyrke er muskelens evne til at bev√¶ge en tung v√¶gt eller ud√łve en ekstern kraft. For at √łge muskelstyrken skal du udf√łre en fuld tr√¶ningstr√¶ning i to 20 minutters sessioner om ugen.

Str√łm

Kraft defineres som evnen til at omdanne energi i kraft med en hurtig hastighed. Kapaciteten af ‚Äč‚Äčdine muskler til at g√łre styrke arbejde i et eksplosivt tempo kan forbedres ved at udf√łre powerlifting √łvelser som deadlifts og squats.

Samordning

Koordinering best√•r af evnen til at bruge sanserne med kropsdele til at engagere sig i motoropgaver n√łjagtigt. Integrering af h√•nd- og fodbev√¶gelser med den sensoriske indgang er en prim√¶r komponent inden for sport som boksning, hvilket kr√¶ver st√¶rk h√•nd-√łje koordinering.

Hastighed, reaktionstid og agility

Hastighed betyder evnen til at udf√łre en bestemt bev√¶gelse i l√łbet af kort tid, der flytter fra et sted til et andet i en lige linje. Engaging in wind sprints kan hj√¶lpe med at forbedre din hastighed.

Reaktionstid er den tidsperiode, der forl√łber mellem enhver stimulering og begyndelsen af ‚Äč‚Äčmodreaktionen p√• de indledende stimuli.

Behændighed består af evnen til hurtigt at ændre retninger uden at miste kroppskontrol, balance eller hastighed.

Del:
Kommentarer